Aviseringar gör att du slipper bevaka arbetet medan det pågår.
De visas i portalen. Klockan i sidhuvudet visar de senaste. Hela listan, med sökfunktion, typfilter och arkiv, finns på sidan Aviseringar.
Vart aviseringarna skickas
| Kanal | Vad som skickas i dag |
|---|---|
| I appen | Arbetsuppdateringar och kontomeddelanden, som listas nedan |
| E-post | Kontomeddelanden, till exempel adressverifiering, lösenordsåterställningar, inbjudningar och ändringar av användarvillkoren |
| Slack | Uppdateringar om uppgifter, om organisationen har anslutit en inkommande Slack-webhook |
| Discord, Telegram, SMS och pushnotiser | Ingenting |
Coroid skickar inte arbetsuppdateringar via e-post i dag. Det finns inga aviseringsinställningar: arbetsuppdateringar skickas till organisationens aktiva medlemmar.
Det här visas i portalen
- uppgifter som har slutförts, misslyckats eller eskalerats
- uppgifter som väntar på granskning, granskningar som misslyckats eller behöver åtgärdas och pull requests som är redo att mergas
- mergekonflikter som Coroid försöker lösa igen eller inte kunde lösa
- kvalificerade ärenden som du ansvarar för och som behöver åtgärdas, till exempel när tillräckligt många personer bekräftar ett ärende
- release-deployeringar i dina projekt
- konversationer du har lagts till i eller nämnts i, samt arbetsdokument som väntar på din granskning
- faktureringsmeddelanden och svar på din feedback
Det som kräver din uppmärksamhet är sådant där arbetet har stannat: en uppgift som väntar på granskning, en pull request som är redo att mergas, en uppgift som misslyckats och ett ärende som behöver åtgärdas. Allt annat är information.
Slack
Coroid publicerar i en Slack-kanal när en uppgift slutförs, misslyckas eller eskaleras, och när den försöker lösa en mergekonflikt igen eller ger upp. Meddelandena skickas via en inkommande Slack-webhook som är ansluten till organisationen. Det finns ännu ingen inställningssida för att ansluta webhooken. Se Chattplattformar.
Villkor och kontomeddelanden
Ändringar av användarvillkoren meddelas både i portalen och via e-post. Säkerhetsmeddelanden om kontot, till exempel lösenordsåterställningar, skickas via e-post.